РНБО отримала докази російського фінансування каналів 112 Україна, ZIK і NewsOne - Офіс президента

Рада національної безпеки й оборони отримала від Служби безпеки України докази тривалого фінансування телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne з території Російської Федерації, що стало підставою для впровадження санкцій.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква у коментарі Укрінформу.

"Підставою (для накладання санкцій, - ред.) стали незаперечні свідчення і докази, що ці телеканали вже довгий період часу фінансуються державою-агресором. Відповідно, держава не могла не діяти в тих умовах, коли агресія ще більше посилюється, коли Крим залишається окупованим, коли українські солдати продовжують гинути на окупованому Донбасі", - підкреслив він.

Водночас Жовква зазначив, що рішення РНБО не стосується порушення свободи слова.

Посадовець додав, що в українському медіапросторі щоденно існує багато незалежних журналістських розслідувань, спрямованих проти президента та проти влади в цілому.

"І вони продовжуються й, очевидно, будуть тривати, бо це свобода і незалежність ЗМІ. Але не варто плутати ЗМІ, не варто плутати новини і фейки, пропаганду - це зовсім різні речі", - сказав заступник керівника ОП.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти народного депутата від "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака і телеканалів 112 Україна, NewsOne, ZIK.