РНБО запровадила санкції щодо 237 людей, які причетні до виборів Росії на окупованих українських територіях

Рада національної безпеки та оборони України запровадила санкції щодо 237 людей, які причетні до організації голосування так званих виборів у Держдуму Росії на окупованих територіях України.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає Офіс президента.

«Нині було ухвалено рішення стосовно тих людей, які брали безпосередню участь у голосуванні, забезпечували роботу по виборах на території Криму, Донецької і Луганської областей. Ми продовжуємо щодо всіх цих людей вводити санкції. Сьогодні були наступні 237 людей», — сказав він.

5 жовтня президент Володимир Зеленський вже увів в дію санкції щодо 95 людей, причетних організації виборів: громадян України та РФ, зареєстрованих як кандидати від російських партій; членів «виборчих комісій» на окупованих територіях Донбасу та Криму, а також співробітників ФСБ.

Окрім того, Данілов повідомив про запровадження санкцій щодо російської мережі супермаркетів Mere.

«Вона після сьогоднішнього засідання РНБО не має права працювати [в Україні]. Я хотів вас проінформувати, що наразі єдине місце, там де вони щось там пораються, лишилася Біла Церква», — сказав Данілов.

Раніше профільне видання Retailers.ua зазначило, що в Нікополі магазин уже відкритий, а у Павлограді в ТЦ «Гулівер» з’явилася вивіска Mere й там «чекають на відкриття».