Росія зажадала від представників Німеччини та Франції визначення сторін конфлікту на Донбасі - Арестович

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович розповів, що на онлайн-зустрічі радників лідерів «нормандського формату» представники Росії порушили питання про те, хто є сторонами конфлікту на Донбасі.

Про це він розповів у коментарі «Суспільному».

Так, радники лідерів «нормандської четвірки» 26 травня провели зустріч в онлайн-форматі, на якій обговорювали повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі. Другим питанням мали обговорити кластери, утім до нього вони не дійшли.

«Головна суперечність — це різні підходи України та Росії до визначення того, хто є стороною конфлікту. Сьогодні навіть таку тему поставили росіяни, чомусь», — зазначив він.

Арестович уточнив, що російська сторона «зажадала» від представників Німеччини та Франції висловити свою думку з приводу того, хто є стороною конфлікту.

«Україна, зрештою, довела, що вона вважає стороною конфлікту Російську Федерацію, і на цьому перемовини завершилися. Ми домовилися, що далі будемо проводити консультації», — зазначив спікер української делегації в ТКГ.

Арестович додав, що 9 червня має відбутися засідання Тристоронньої контактної групи, після чого переговори продовжаться.