Саакашвілі госпіталізували до реанімації

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі знепритомнів у тюремній лікарні. Його госпіталізували до реанімації. Наразі стан політика стабільний.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Адвокат Саакашвілі Бека Басілая розповів, що експрезидент Грузії, який голодує вже 49 днів, знепритомнів під час зустрічі з адвокатами у тюремній лікарні.

«Коли він упав, то був у дуже поганому стані, поки принесли ноші. Міша виходив із зустрічі з адвокатами, мав піднятися нагору, але упав наповал. Співробітники намагалися розплющити йому очі, потім поклали на ноші», ㅡ розповів журналістам адвокат.

Як передає «Руставі-2», лікарка-реаніматологиня Гуліко Кіліптарі заявила, що завдяки незначним реанімаційним заходам стан Саакашвілі стабілізувався.

Наразі політик перебуває при тямі, відповідає на всі запитання лікарів. А втім, поки він залишається в реанімаційному відділенні.

Реаніматолог Гіоргі Григоліа, який входить до консиліуму лікарів при омбудсмені Грузії для оцінки стану Саакашвілі, повідомив, що у МОЗ Грузії згодні перевести Саакашвілі в багатопрофільну клініку.

«Позиція Тікарадзе (очільниця МОЗ Грузії, - ред.) ґрунтується на тому, що вона лікарка, а не політичний діяч. Вона погодилася з усіма аргументами і, ймовірно, спробує щось зробити. Тобто вона погодилася, що в тій установі недоцільно лікувати такого тяжкого хворого і краще перевести його в поліпрофільну клініку», ㅡ сказав Григоліа.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі заявив, що готовий припинити голодування, якщо влада погодиться перевести його з тюремної до цивільної лікарні.