Саакашвілі заявив про зняття своєї партії з виборів до Ради

Лідер партії "Рух нових сил" Грузії Міхеїл Саакашвілі закликав українців підтримати лише кандидатів-мажоритарників від політсили. Що стосується голосування за політичні партії, він порадив виборцям віддати голоси за "Слугу народу". Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці в Facebook.

За годину до "дня тиші" Саакашвілі заявив, що у його партії немає шансів провести кандидатів-списочників в парламент і відмовився від боротьби за голоси виборців.

"Тому кожен відсоток зараз важливий. І я б не хотів, щоб через наші відсотки, які все-таки нам можуть не дозволити пройти в Раду, "Слуга народу" не добрала кілька відсотків до можливості незалежно формувати уряд. Тому після бурхливих дискусій я підтримав таке рішення: ми просимо прихильників підтримати наших мажоритарників, а за списками, з огляду на ситуацію, що склалася - віддати голоси за "Слугу народу", - заявив політик.

Саакашвілі заявив, що у нього вже з'явилися "питання до Зеленського", але при цьому він висловився за формування пропрезидентської більшості.