Санкції проти Коломойського: в ОП подякували США «за підтримку на шляху до деолігархізації»

В Офісі президента України подякували кожному партнеру за підтримку боротьби з олігархами після рішення США ввести санкції проти Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

«Для економічного процвітання та євроатлантичної інтеграції, заявленої не лише в Конституції, а насамперед в українському суспільстві, Україна повинна подолати систему, в якій домінують олігархи... Україна вдячна кожному партнеру за підтримку на цьому шляху», - йдеться у заяві ОП.

Крім того, в Офісі президента підкреслили, що боротьба з олігархами стосується не тільки кримінальних справ, а й створення умов для бізнесу в Україні, за яких великі фінансові групи не зможуть домінувати на ринку, впливати на медіа та політичні рішення.

«Ми невідступно рухатимемося на шляху реформування кожного сектора та зміцнення наших відносин, серед іншого і зі стратегічним партнером - США», - заявили в ОП.

Нагадаємо, 5 лютого США запровадили візові санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського та членів його родини "через причетність до значної корупції".