СБУ надала відповідь для ЦВК по Шарію і Клюєву

Служба безпеки України надіслала Центральній виборчій комісії документи, в яких пояснює, на яких підставах вважає, що щонайменше протягом останніх п’яти років на території України ексголова Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Клюєв і блогер Анатолій Шарій не перебували. Про це повідомляється на сайті СБУ.

«Повідомляємо, що громадянин Шарій А.А. виїхав за межі України 24.01.2012 року через пункт пропуску «Зернове» (Сумська обл.) потягом Ковель-Москва та після цього на територію України не в’їжджав…Вважаємо, що А. Шарій, починаючи з 24.01.2012 року на території України не перебував», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Служба безпеки стверджує, що Андрій Клюєв не був в Україні з 2014 року.

«СБ України за дорученням слідчого Головного слідчого управління ГПУ від 28.02.2014 року здійснюється розшук підозрюваного А.Клюєва на території України. Його перебування в нашій державі не встановлено… Адвокатами А. Клюєва місцем його реєстрації вказана РФ, Московська область, селище Шульгіно, вулиця Лісна…Водночас зазначаємо, що у лютому 2017 року А.Клюєв брав участь у російських телепрограмах на телеканалах «ТВЦ» та «Росія 1», що вказує на його безпосереднє перебування на території РФ. Таким чином, з урахуванням вищенаведеного, вважаємо, що А.Клюєв з 2014 року на території України не перебував, офіційні пункти пропуску державного кордону України не перетинав», – повідомили в СБУ.