СБУ почала розслідувати держзраду під час укладання та ратифікації Харківських угод

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування підписання та ратифікації Верховною Радою у 2010 році угоди щодо перебування Чорноморського флоту Росії на території України. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Головне слідче управління Служби безпеки України розпочало досудове розслідування за фактом вчинення державної зради у період з 2008 по 2010 роки. Кримінальне провадження відкрито щодо службових осіб органів державної влади", - йдеться у повідомленні.

Так, відомство почало розслідувати, зокрема, обставини підготовки та підписання 21 квітня 2010 року «Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року», а також дотримання регламенту та процедур під час її затвердження депутатами Верховної Ради.

В СБУ наголосили, що за попередніми даними слідства, підписання цього договору призвело до збільшення кількості військ та спецслужб Росії, причетних до анексії Криму.

Нагадаємо, 11 березня Ради національної безпеки та оборони доручило Службі безпеки України перевірити обставини підготовки та ратифікації Харківських угод 2010 року, за якими Україна продовжила строк перебування російського флоту в Криму.