СБУ виявила неправдиві дані під час перереєстрації «Партії Шарія»

У ході досудового розслідування Служба безпеки України виявила факт внесення завідомо неправдивих даних під час перереєстрації «Партії Шарія».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що вказані відомості правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). 

Ці матеріали направлено до Київської міської прокуратури для подальшого правового реагування.

Також СБУ скерувала до прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні по справі Анатолія Шарія.

Нагадаємо, у лютому проросійському пропагандисту та відеоблогеру Анатолію Шарію було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Його викликали для участі у допиті в якості підозрюваного, однак він не з'явився.

Наразі Шарія оголошено у державний розшук.