Сергій Шефір прокоментував обстріл свого авто

Перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір розповів, що під час замаху їхав службовою неброньованою автівкою «Студії Квартал-95» та вважає, що метою обстрілу була спроба залякати «вищий ешелон влади».

Про це він заявив на брифінгу 22 вересня.

«Не розумію причин, розумію, що їхали, раптом пролунали постріли, поранили водія. Водій молодець, поїхав далі, зрозуміло, що ми пришвидшилися трохи. Було моторошно, відразу ж зателефонував до поліції, міністру МВС (Денису Монастирському, - ред.)», — сказав Шефір.

Він зазначив, що правоохоронці швидко зреагували. «Швидку» він зупинив просто на дорозі, коли побачив. Медики забрали водія. На думку помічника президента, життю водія нічого не загрожує.

«Він, звичайно, як герой поводився. Відчуття не з приємних, якщо чесно», — додав перший помічник Зеленського.

Посадовець звернув увагу, що всередині президентської команди немає жодних конфліктів. Він вважає, що метою замаху було «залякати вищий ешелон влади», але, мовляв, президента «не залякаєш».

Нагадаємо, сьогодні 22 вересня під Києвом неподалік села Лісники обстріляли автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, внаслідок чого водій отримав поранення.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що «метою цього злочину було не налякати, а саме вбити першого помічника президента України».

Глава МВС повідомив, що водія вже прооперували. Перед тим, як поїхати в лікарню, він вказав слідчим на місце, звідки стріляли.

У свою чергу голова Нацполіції Ігор Клименко озвучив декілька основних версій, які розглядає слідство: «Це у зв’язку з державною діяльністю потерпілого, з метою тиску на вище керівництво держави і з метою дестабілізації політичної ситуації в державі. Зокрема розглядається версія за участі спецслужб іноземних держав».