Шмигаль оскаржує в ОАСК припис НАЗК щодо звільнення Вітренка з «Нафтогазу»

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль позивається до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування припису, який був винесений йому НАЗК про незаконне призначення на посаду голови «Нафтогазу» Юрія Вітренка.

Відповідний позов надійшов сьогодні, 17 червня, до Окружного адміністративного суду міста Києва, передає пресслужба ОАСК.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даною позовною заявою. 

Зокрема, Шмигаль просить суд визнати протиправним та скасувати припис НАЗК щодо Вітренка.

Також у позовних вимогах ОАСК глава уряду просить залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, – Кабінет міністрів України та самого голову правління АТ «НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка. 

Як раніше повідомлялося, 15 червня у НАЗК заявили, що розпорядження уряду про призначення нового голови «Нафтогазу» Юрія Вітренка та контракт з ним є незаконними і мають бути скасовані.

Нагадаємо, 28 квітня Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та призначив на його місце нинішнього очільника Міненерго Юрія Вітренка.