«Слуга» Денис Монастирський погодився на посаду очільника МВС

Глава Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський погодився на пропозицію президента Володимира Зеленського очолити Міністерство внутрішніх справ.

Про це Монастирський повідомив журналістам після засідання фракції "Слуга народу", на якому обговорювали відставку Арсена Авакова і призначення нового глави МВС, передає пресслужба політсили.

"Я прийняв найскладніше рішення в своєму житті. Відповісти "так" на пропозицію президента очолити Міністерство внутрішніх справ... Я розумію, на яку жертву я йду як людина, як особистість, як політик. Але, власне, я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду", - заявив Монастирський.

Він повідомив, що із Зеленським розмовляв на тему очолення МВС сьогодні вранці.

"Він запропонував [посаду] як людині, з якою він йшов в команді в числі перших осіб, які були заявлені як команда президента, керівника профільного комітету з питань правоохоронної діяльності, як людини, яка, на думку президента, може очолити цей напрямок", - пояснив Монастирський, чому саме йому президент запропонував посаду міністра внутрішніх справ.

Також глава правоохоронного комітету додав, що однопартійці також схвалили відповідну пропозицію Зеленського.

Водночас Монастирський зазначив, що ще не спілкувався з Аваковим щодо питання зміни очільника МВС.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Голосування за відставку Авакова відбудеться в четвер, 15 липня, а за призначення нового глави МВС - в п'ятницю, 16 липня.

Варто зазначити, що у травні 2020 року Монастирський заявляв, що вимагатиме відставки Авакова, якщо буде доведена його бездіяльність у розслідуванні кримінальних справ.