«Слуга народу» здійснюватиме паралельний підрахунок голосів на місцевих виборах

Владна партія "Слуга народу" буде вести паралельний підрахунок голосів після завершення голосування на місцевих виборах.

Про це повідомила журналістам заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в кулуарах штабу політсили.

Народна депутатка зауважила, що паралельний підрахунок голосів партія розпочне після 20:00, коли закриються дільниці.

"Це стандартна процедура, ми будемо її вести всю ніч. Ми розуміємо, що цього року, насправді, підрахунок займе більше часу, ніж на минулих місцевих виборах, бо трошки складніший формат підрахунку, адже треба ще порахувати не лише голоси за партію, але й ті чи інші голоси за окремих кандидатів, бо це може змінити зрештою результати, в залежності, чи подолали цю межу, будуть рухатися кандидати в регіональному списку", - сказала Кравчук.

За словами політикині, перші результати паралельного підрахунку голосів "Слуга народу" оприлюднить вже завтра, 26 жовтня, пообіді.

"Це буде спеціальний дашборд із даними, що оновлюються в режимі реального часу", - підкреслила Кравчук.

Водночас вона зауважила, що екзитполів партія "Слуга народу" не проводить.

"Ми не робимо якогось загального екзитполу загалом по Україні. Також я знаю, що буде екзитпол, не нами замовлений, незалежно замовлений, у тому числі, по опитуванню також буде озвучений о 20:01", - додала нардепка.