У Грузії між мітингувальниками та спецпризначенцями сталася сутичка під час акції проти закону про «іноагентів»

Грузинські спецпризначенці ввечері 16 квітня відтіснили мітингувальників від заднього входу до парламенту країни, де відбувається мирна акція проти закону про «іноагентів». 

Про це повідомляють «Ехо Кавказу» та грузинська служба «Радіо Свобода».

Біля одного зі входів до будівлі проти учасників мітингу спецпризначенні застосували спецзасоби. У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили, що спецпризначенні використали перцевий балончик для «запобігання фізичному протистоянню».

За даними відомства, на мітингу вже затримали 11 людей. 

Як пишуть місцеві ЗМІ, серед них — один із лідерів партії «Лело» Іраклі Купрадзе. 

Міністерство стверджує, що «попри численні заклики», учасники мітингу нібито вступили в сутичку з поліціянтами та кидали в їхній бік каміння й пляшки. Постраждав співробітник МВС, його госпіталізували.

Special forces allegedly used pepper spray against peaceful demonstrators near the parliament building#Georgia pic.twitter.com/ynM7i1akyX

— Mtavari TV (@MtavariChannel) April 16, 2024

Організаторів та учасників мітингу закликали забезпечити «висловлення протесту в межах, передбачених законодавством». 

«Кожна протиправна дія супроводжуватиметься відповідним юридичним реагуванням з боку правоохоронних органів», — йдеться в повідомленні МВС.

Зазначається, що мітингувальники залишаються перед будівлею парламенту.

Нагадаємо, юридичний комітет грузинського парламенту схвалив законопроєкт про «іноземних агентів». Тепер законодавці продовжать розгляд документа в сесійній залі.