«Слуги народу» на Донеччині хочуть місцевих виборів біля передової

Центральна виборча комісія призначила місцеві вибори у 24 регіонах, однак на підконтрольну Україні територію поблизу лінії зіткнення на Донбасі це не поширюється. А ось обласна організація партії «Слуга народу» на Донеччині наполягає на проведенні там виборів. Про це йдеться у заяві політсили на сторінці у Facebook.

Так, Донецька обласна організація партії «Слуга Народу» виступає категорично проти «обмеження виборчих прав жителів Донбасу у будь-яких проявах». Вони хочуть проведення місцевих виборів на всій підконтрольній Україні території регіону.

У політсили заявляють, що Донецька військово-цивільна адміністрація та вся команда президента у регіоні провели низку консультацій з командуванням операції Об’єднаних сил про створення безпечних умов для проведення голосування у прифронтових районах.

Водночас, вони додали, що розуміють: «найголовніше — життя людей». Тож у партії пообіцяли, що у цьому питанні «не буде жодних політичних спекуляцій чи тиску».

Втім, «слуги» наполягатимуть на проведенні місцевих виборів на окремих територіях вздовж лінії зіткнення «невідкладно, відразу ж після надання військовим командуванням достатніх гарантій безпеки».

І хоча «режим тиші» виконується з порушеннями з боку бойовиків, в партійний осередок «слуг» на Донеччині називає його «найвагомішим кроком для досягнення миру в Україні за останні шість років».

Наприкінці липня Комісія звернулася до Донецької й Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, щоб ті визначили, де на підконтрольній українському уряду території Донбасу не можливо організувати та провести місцеві вибори.

Згодом там дали відповідь. Базуючись ні цих даних, ЦВК вирішувало, в яких селах, селищах та містах неможливо буде провести вибори депутатів та селищних, сільських чи міських голів. Зокрема, це стосується лінії зіткнення.