«Слугиня народу» хоче скасувати другий тур місцевих виборів

Народна депутатка з фракції «Слуга народу» Тетяна Грищенко зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови №4234, яким хоче скасувати другий тур місцевих виборів у період карантину, та провести його вже після зняття обмежень у країні.

Про це вона повідомила у Facebook.

Так, проєкт постанови «Про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році"» зареєстровано у парламенті 20 жовтня.

Нардепка пояснила, що основною метою цього документу є недопущення надмірного навантаження на медичну систему України.

«Пропонується скасувати повторне голосування на виборах депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) та сільського, селищного, міського голови. Основною метою прийняття цієї постанови є недопущення надмірного навантаження на медичну систему України та забезпечення протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, епідемії грипу і гострих респіраторних інфекцій, зниження рівня загрози життю і здоров'ю населення», – зазначила Грищенко.

При цьому вона нагадала, що станом на 21 жовтня «лічильник кількості нових хворих перетнув позначку в 6700», а тому нинішня ситуація у країні вимагає кардинальних кроків.

«Другі тури виборів нікуди не дінуться. Проведемо після карантину. Переконана: здоров’я та життя наших громадян важливіші за будь-яку політику!» – наголосила Грищенко.

У партии «Слуга народу» пізніше заявили, що скасування другого туру виборів не підтримують, а ініціатива Грищенко є її особистою думкою, яка «не збігається з позицією партії».

«До того ж виборчий процес перебуває на фінішній прямій, тож подібні зміни в ньому неможливі», — йдеться в заяві політсили.