Спреціалізована прокуратура відкрила справу на уряд Гончарука через бездіяльність щодо коронавірусу

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості посадових осіб Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

У САП повідомили, що 31 січня 2020 року та 8 лютого 2020 року секретар Ради Національної безпеки та оборони України направив на адресу прем'єр-міністра України листи про нагальну необхідність обмеження експорту та реекспорту продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана у межах протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України, аби не допустити поширення випадків захворювання на коронавірус Covid-19. Однак Кабінет міністрів України тоді фактично проігнорував заходи, про які йшлося у листі.

Відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23 березня 2020 року за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України. Досудовим розслідуванням займатимуться слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань.