Стала відома дата зустрічі радників "нормандської четвірки"

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Луганщини повідомив про дату зустрічі радників "нормандської четвірки", на якій обговорять план щодо Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«13 листопада відбудеться відеоконференція радників «нормандської четвірки», на якій будуть проговорюватися всі кроки на майбутнє. Майбутнє у нас тільки одне - відновлення територіальної цілісності України, повністю припинення вогню на Донбасі», - сказав Зеленський.

Як зазначається, президент висловив надію, що радниками лідерів "нормандської четвірки" буде розглянуто план дій з виконання домовленостей, досягнутих в Нормандські і Мінськом форматах.

«Представлено план дій. Ми його також передали ОБСЄ, як і обіцяли. Ми йдемо в рамках лише Мінського формату, а повинен бути виписаний детальний план дій», – додав Зеленський.

За словами президента, над положеннями цього плану працювала велика група експертів.

«Цей план дій зрозумілий, детальний, з кроками, з датами, з відповідальністю. Він буде розглянутий на засіданні Тристоронньої контактної групи, але важливо, щоб також цей план дій розглядався 13 листопада радниками "нормандської четвірки"», – зазначив глава держави.

На запитання про те, чи погодиться російська сторона виконувати запропонований Україною план дій, Зеленський зауважив: «Мені складно сказати, чи погодиться Росія. З точки зору їхньої офіційної позиції вони говорять, що підтримують будь-які кроки до мирного врегулювання конфлікту, а цей план дій спрямований саме на це. Тому я не бачу, чому відмовлятися від цього».

Водночас він наголосив, що для України важливо мати підтримку "нормандської четвірки".

«Мені здається, що важливо, щоб чотири країни розуміли, що в нас є «Нормандія», є «Мінськ», і треба рухатися вперед. Без цього ми ніколи не досягнемо того бажаного миру на Донбасі, про який мріють усі українці», – резюмував президент.