Стало відомо про план "Б" Зеленського на випадок провалу "нормандського формату"

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що у випадку провалу переговорів у Нормандському форматі, Україна зможе відмовитись від "формули Штайнмаєра" через те, що бойовики не зможуть провести вибори в ОРДЛО без порушень. Про це політолог і телеведучий Тарас Березовець написав у Facebook.

"У Зеленського дійсно є "План Б" на випадок провалу переговорів у форматі Нормандії. Тільки план цей дуже смішний. Відразу кілька джерел говорять про одну й ту ж схемою, запропонованою Офісом президента. Суть "Плану Б" полягає в наступному. Зеленського його зовнішньополітичні радники (ох, вже ці "професіонали") переконали в тому, що Україна повинна виконати всі пункти плану Штайнмайєра, ключовим з яких є визнання виборів "в цілому" (в англомовній редакції "overall") структурою ОБСЄ і України", - написав політолог.

Березовець також зазначив. що у випадку провалу "нормандського формату", Зеленський та його команда розраховують відмовитись від виконання "формули Штайнмаєра" через те, що бойовики на Донбасі не будуть здатні провести чесні місцеві вибори.

"За підсумком радники сказали гаранту, що бойовики просто не зможуть провести вибори без порушень і тому ОБСЄ їх не визнає! І тоді Зеленський з легким серцем відмовиться виконувати пункти формули Штайнмайєра. Ось це і є хвалений "План Б"! Ніякого іншого backup'а не існує в природі. Оцініть красу гри", - підсумував експерт.