Суд відмовився розглядати клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку

Печерський суд Києва вирішив залишити без розгляду клопотання Офісу генерального прокурора про обрання запобіжного заходу п'ятому президенту Петру Порошенку. Йдеться про справу щодо начебто незаконного призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки, в якому фігурує й Порошенко. Відповідне рішення оголосив суддя на засіданні суду, передає пресслужба "Европейської соладірності".

"Клопотання слідчого... щодо Порошенка залишити без розгляду. Постанова оскарженню не підлягає", - оголосив на засідання слідчий суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк.

Нагадаємо, прокуратура клопотала про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

Раніше адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що слідство у справі п'ятого президента вже завершене.

"Сьогодні виявилося, що вони (ОГПУ, - ред.) ще вчора слідство закінчили. Суддя Батрін дарма старалась, суддя Вовк вільний, всі вільні. Клопотання про запобіжний захід Порошенку не підлягає розгляду", - написав він у Facebook.

Хоча раніше суд оголосив про продовження слідства до 10 жовтня включно.

Завершення слідства також означає, що п’ятому президенту вже не обиратимуть запобіжний захід.

Після завершення засідання суду Порошенко подякував своїй команді, народним депутатам з «Європейської солідарності», всім активістам, а також українцям всього світу, міжнародним партнерам за підтримку і захист демократії та верховенства права в Україні.

"Перша маленька, але надзвичайно важлива наша з вами перемога. Навіть сумнозвісний Печерський суд це злочинне, дріб’язкове, нікчемне подання Офісу генеральної прокуратури, яке писалося в Офісі на Банковій, прийняв рішення залишити без розгляду і повернути назад адресату", – наголосив він про результати судового розгляду.

"Вся країна і весь світ побачили, хто справжня опозиція в державі, кого боїться влада і хто здатний захистити український інтерес і нашу державу. Це є "Європейська cолідарність". Це – наша потужна команда, яка захистить Україну від зеленої плісняви, від зеленої некомпетентності, від зеленого розчарування. І захистить нашу армію, мову, віру", – заявив Порошенко.