Суд зобов’язав Офіс генпрокурора закрити справу Татарова

Шевченківський районний суд Києва у грудні зобов’язав Офіс генерального прокурора закрити кримінальне провадження щодо заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, якого підозрюють у махінаціях навколо видавання квартир Нацгвардії.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, посилаючись на ухвалу суду від 14 грудня 2021 року.

У документі вказано, що рішення слідчого судді набирає законної сили з моменту його оголошення та не підлягає оскарженню.

У ЦПК підкреслили, що так суд «тишком-нишком» зобов’язав прокурорів закрити справу через сплив строків розслідування.

Зазначається, що разом із Татаровим притягнення до відповідальності уникнуть забудовник Максим Микитась та експерт Костянтин Дубонос.

«Відбулося це напередодні затвердження результатів конкурсу на голову САП, де переміг детектив НАБУ Олександр Клименко. Саме він свого часу розслідував “справу Татарова”... Тепер прокуратура, найімовірніше, прикриється рішенням суду, щоб закрити справу», — йдеться в повідомленні ЦПК.

Нагадаємо, 18 грудня 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру Татарову за статтею про хабарництво. Сам Татаров заявив, що «доведе свою невинуватість і гідно відповість».