Уряд призначив тимчасових виконувачів обовʼязків глав Мінагрополітики та Мінвідновлення

Кабінет міністрів України призначив тимчасових виконувачів обов’язків міністра аграрної політики та продовольства й міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомив у Telegram-каналі представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Обовʼязки очільника Мінагрополітики поклали на Тараса Висоцького. Посадовець був заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а згодом обійняв посаду першого заступника глави Мінагрополітики.

У 2019 році був першим заступником голови Черкаської облдержадміністрації, а пізніше того самого року тимчасово виконував обов'язки голови ОДА. Окрім того, він був генеральним директором Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та працював експертом аграрних ринків.

У 2023 році Висоцькому оголосили підозру у зловживанні на 62,5 мільйона гривень під час закупівель гуманітарної допомоги для населення Києва та 8 областей. Тоді низка аграріїв стали на захист високопосадовця.

А от Міністерством відновлення тимчасово керуватиме Василь Шкураков. До цього, із 2021 року, він був першим заступником глави відомства.

З 2005 до 2017 року працював у Міністерстві фінансів, там пройшов шлях від економіста до директора Департаменту, а з 2018-го став заступником міністра.

Окрім того, із 2017 до 2018 року обіймав посаду заступника гендиректора з економіки та фінансів «Укргідроенерго». У 2020 році був призначений генеральним директором «Укрфінжитла».