Ситуація з екссуддею Чаусом у жодному разі не повинна бути використана Росією - МЗС України

Проросійські ЗМІ викривлено висвітлюють ситуацію з нібито викраденням колишнього українського судді Миколи Чауса в Молдові, а Росія намагається скористатися нею, щоб зашкодити українсько-молдовським відносинам.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу у вівторок, 18 травня.

За словами Кулеби, публікація відео збіглася в часі з візитом міністра закордонних справ Молдови Ауреліу Чокоєм. Водночас, за його словами, 90% розмови з молдовським колегою були присвячені «конструктивним питанням наших взаємин».

«Цей відеозапис є "нововідкритою обставиною" і змінює картинку того, про що останніми тижнями писали насамперед молдовські та значною мірою проросійські ЗМІ, нав’язуючи трохи іншу картину реальності молдовській думці», — заявив міністр.

Он зазначив, що глава МЗС Молдови погодився, що «ситуація з Чаусом у жодному разі не повинна бути використана третьою стороною, а саме Російською Федерацією, для того, щоб розсварити Україну з Молдовою і створити напругу в наших відносинах».

Нагадаємо, 17 травня у Telegram-каналі «ChausUA Николай Чаус» з'явилося перше після зникнення відеозвернення Чауса, в якому він пообіцяв найближчим часом з'явитися в Україні й відповісти на всі питання суспільства та правоохоронців.