Троє депутатів з партії "Голос" залишають політсилу

Народні депутати від політичної партії «Голос» Олександра Устінова, Ярослав Юрчишин та Соломія Бобровська заявила про вихід з лав політсили.

Зокрема, як заявила у Facebook Олександра Устінова, більшість народних депутатів не братимуть участі у зʼїзді партії «Голос» та залишають політсилу.

«Керівництво в особі Кіри Рудик та контрольована нею політична рада "Голосу" штучно створили умови, за яких 75% партійців та місцевих депутатів не будуть представлені на зʼїзді. Зʼїзд формувався виходячи не з кількості партійців та депутатів, представлених у місцевих громадах, а за лояльністю до керівництва», — написала Устінова.

Вона нагадала, що кілька місяців тому 75% партійців та більшість осередків вийшли з публічними заявами, вимагаючи від Кіри Рудик піти з керівної посади та обрати нове керівництво на прозорих демократичних внутрішньопартійних виборах.

Водночас, мовляв, керівництво цю вимогу проігнорувало. Тому більшість членів партії та організацій, які їх представляють, бойкотують з’їзд політсили та виходять з членів партії.

«Голосу більше не існує як партії, за якою стояли потужні команди та осередки. Тепер це партія імені однієї людини — Кіри Рудик, яка (партія — ред.) існує виключно на папері», — додала Устінова.

Депутат Ярослав Юрчишин повідомив у Facebook, що колеги висунули його на кандидатуру посаду голови партії. Але він також прийняв рішення вийти з партії, щоб «не легітимізувати своєю участю профанацію, на яку партія перетворилася».

«Боротьба позицій можлива лише там, де є демократія. В "Голосі" керівництво партії відійшло від цих принципів майже рік тому і з цього час ситуація лише ускладнюється», - підкреслив нардеп.

Юрчишин, а також депутатка Соломія Бобровська поширили аналогічну, як і Устинова, заяву про «контрольовану політраду "Голосу"».

Як раніше повідомлялося, 16 червня 10 народних депутатів із парламентської фракції «Голос» (а це рівно її половина) оголосили про створення у Верховній Раді окремого об’єднання «Справедливість» та висловили недовіру голові фракції.