Трухін готовий скласти мандат, якщо цього вимагатимуть депутати «Слуги народу»

Народний депутат Олександр Трухін (фракція «Слуга народу»), який потрапив у скандальну ДТП у серпні 2021 року, заявив про готовність нести відповідальність за свої вчинки та скласти депутатський мандат, якщо того вимагатимуть ситуація та команда політсили «Слуга народу».

Про це він сказав у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» 2 лютого.

«Я усвідомлюю свою політичну відповідальність і розумію рішення своїх однопартійців та колег по фракції ... Я не приховую, що хотів якнайшвидше піти з місця аварії», — зазначив депутат.

Він підкреслив, що не тікав з місця ДТП до прибуття правоохоронців і хотів піти, коли потерпілим вже надали допомогу.

«Якщо команда та ситуація змусить скласти мандат, я готовий понести і цю відповідальність», — заявив Трухін.

Нардеп додав, що йому «щиро шкода, що він опинився в епіцентрі цього скандалу».

«Що стосується моєї поведінки на місці аварії. Мені соромно. У стані шоку я дійсно наговорив багато дурниць, які в звичайному стані я не повторив би. Я хотів би вибачитися перед усіма, кого торкнулася моя реакція в шоковому стані», — сказав він та вважає, що його поведінці «навряд чи є виправдання».

Крім того, Трухін повідомив, що протягом останніх п'яти місяців він «повною мірою співпрацював із правоохоронцями, проводив слідчі заходи, давав свідчення та надав співробітникам ДБР та Національної поліції всю інформацію».

Нагадаємо, 2 лютого Олександра Трухіна виключили з партії «Слуга народу». Таке рішення ухвалили після публікації відео патрульних з місця ДТП за участю депутата у серпні 2021 року.