Це «дірка від бублика» та «спецоперація п'ятої колони Кремля»: Байден і Порошенко відреагували на плівки Деркача

Колишній віцепрезидент США, а нині кандидат на посаду президента від Демократичної партії Джо Байден і п’ятий президент України Петро Порошенко відреагували на публікацію начебто записів їхніх телефонних розмов позафракційним народним депутатом Андрієм Деркачем.

Як передає The Washington Post, речник Байдена Ендрю Бейтс заявив, що в передвиборчому штабі кандидата записи розглядають як продовження давньої російської спроби завдати шкоди ексвіцепрезиденту США.

«Вони дуже відредагували їх (записи, — ред.), але це не більше, ніж дірка від бублика», — заявив Бейтс у коментарі виданню.

Своєю чергою, Петро Порошенко записав відеозвернення у Facebook, в якому назвав публікацію нібито записів своїх із Байденом розмов «масштабною спецоперацією», яку провела «п’ята колона Кремля».

«Через втягування у передвиборчу боротьбу в Америці вони намагаються підірвати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами… Це проросійські провокатори намагаються залишити нас сам-на-сам із Кремлем», — заявив Порошенко.

Нагадаємо, 19 травня позафракційний народний депутат Андрій Деркач оприлюднив начебто записи телефонних розмов Петра Порошенка з Джозефом Байденом. Він назвав ці записи доказами «міжнародної корупції» та «зовнішнього управління» Україною.