Цього тижня парламент проголосує за зміну трьох міністрів – «Слуга народу»

Голова депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що на позачерговій сесії 18 травня народні депутати проголосують за призначення нових міністрів – економіки, інфраструктури та охорони здоров’я.

Про це повідомляє пресслужба політисили.

Як зазначається, на засіданні фракції очільник повідомив, що на посаду міністра інфраструктури замість Владислава Криклія депутати підтримали кандидатуру голови Укравтодору Олександра Кубракова, а замість міністра економіки Ігоря Петрашка запропонована кандидатура голови Державної податкової служби Олексія Любченка, який водночас буде й першим віцепрем’єр-міністром.

На посаду міністра охорони здоров’я замість Максима Степанова пропонують кандидатуру головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Ці кадрові питання парламент розгляне на позачергових засіданнях цього тижня 18 та 20 травня.

«Степанов добровільно не йде з посади, тому буде інша процедура – спочатку звільнення, подання від фракції, подання на Голову Верховної Ради, потім голосування. В четвер, 20 травня, ми очікуємо призначення всіх трьох міністрів», – наголосив Арахамія.

Нагадаємо, 14 травня до Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Крім того, до Верховної Ради надійшло подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я. 

Сам Степанов заявив, що не писав заяви на звільнення, «бо несе відповідальність перед людьми», а подання Шмигаля назвав «підкилимними іграми», які влаштували «політичні сили з низьким рейтингом».