ЦВК офіційно оголосила Аксьонова обраним народним депутатом на Донеччині

Центральна виборча комісія офіційно оголосила результати довиборів у Верховну Раду в одномандатному виборчому окрузі №50 на Донеччині. Так, за даними протоколу Окружної виборчої комісії, народним депутатом України обрано міського голову Добропілля Андрія Аксьонова.

Про це повідомила пресслужба ЦВК.

Як зазначається, за нього проголосувало 19 949 виборців, що становить понад 64% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні 28 березня.

У ЦВК підкреслили, що отримали інформацію про відсутність судових процесів за результатами дій ОВК.

Водночас Комісія додала, що для реєстрації народним депутатом спершу необхідно подати документ про звільнення з посади, несумісної з депутатським мандатом. У випадку Аксьонова це означає його звільнення з посади міського голови Добропілля.

У ЦВК також прокоментували звинувачення Аксьонова у сепаратизмі. Там вважають, що це «не є підставою для відмови в реєстрації чи скасування реєстрації кандидата в народні депутати України, оскільки такі діяння мають встановлюватись у судовому порядку». 

Як відомо, Андрій Аксьонов вперше був обраний міським головою Добропілля у 2015 році як самовисуванець. До того його звинувачували у підтримці так званого референдуму у 2014 році на Донбасі та нібито отриманні російського паспорта. Сам Аксьонов це заперечував.

У 2018 році Андрія Аксьонова оголосили у розшук за візит до окупованого Криму з підробленими документами. У цей час він перебував у Німеччині. Вже у січні він повернувся до України, де його на 2 місяці відсторонили від посади міського голови. У 2020 році він переобрався на посаду, отримавши 58,41% голосів.