ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від «Слуги народу» Куницького

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України від партії «Слуга народу» по 169 округу міста Харкова Олександра Куницького.

Причиною такого рішення у ЦВК назвали те, що Куницький не перебував на території України протягом 5 років, як того вимагає законодавство. Про це повідомляє пресслужба Центрвиборчкома.

Заяву із вимогою встановити порушення Куницьким конституційних вимог та зняти його з виборів до ЦВК подав інший кандидат по цьому округу - Олег Петріченко.

За даними Державної прикордонної служби, Куницький не перебував на території України з 15 березня 2015 року до 5 грудня 2015 року, що перевищує дозволені 90 календарних днів.

Сам Куницький стверджує, що перебував увесь цей час у службовому відрядженні за дорученням ІП «1+1 Продакшн» та у зв'язку з діяльністю як члена Громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації». Проте ЦВК відмовилася брати цю інформацію до уваги, оскільки за змістом законодавства України службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника органу державної влади, підприємства, установи та організації на певний строк до іншого населеного пункту для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи (за наявності документів, що підтверджують зв’язок службового відрядження з основною діяльністю підприємства). Доказів на підтвердження трудових відносин Куницьким не надано.