ЦВК зареєструвала Вірастюка народним депутатом

Центральна виборча комісія зареєструвала висуванця від партії «Слуга народу» в окрузі №87 на Івано-Франківщині Василя Вірастюка народним депутатом.

Рішення ухвалили на засіданні Комісії 9 червня. 

Як раніше повідомлялося, 5 червня Велика палата Верховного суду залишила в силі протокол ЦВК про результати довиборів до Верховної Ради у 87-му окрузі в Івано-Франківській області, згідно з якими перемогу здобув кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк.

Нагадаємо, 5 травня ЦВК на виконання рішення Верховного суду не зареєструвала Вірастюка народним депутатом. Водночас ще 22 квітня ЦВК оголошувала Вірастюка депутатом.

19 травня ЦВК склала новий протокол за результатами довиборів в окрузі №87 на Івано-Франківщині та визнала Вірастюка лідером перегонів. Його опонент Олександр Шевченко тоді вирішив оскаржувати це в суді.

Відтак 23 травня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду частково задовольнив цей позов і скасував протокол Комісії про результати довиборів народних депутатів України в ОВО №87.

З таким рішенням не погодилися кандидат Василь Вірастюк та ЦВК й оскаржили його у Великій палаті Верховного суду, як в суді апеляційної інстанції.