Тищенку винесли догану за вечірку під час локдауну - «Слуга народу»

У партії «Слуга народу» оголосили народному депутату Миколі Тищенку догану за вечірку під час локдауну на честь народження своєї дружини 18 квітня в Києві.

Про це заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в коментарі «Радіо Свобода».

«Так. Було одноголосно проголосовано за рішення офіційно винести йому догану», – сказав політик.

Також цю інформацію підтвердили інші народні депутати від партії — Олександр Качура та Євгенія Кравчук.

Арахамія зазначив, що за рішення офіційно винести Тищенку догану проголосували одноголосно. Водночас Тищенка вирішили не позбавляти внутрішньопартійних посад, зокрема заступника голови фракції у парламенті.

Раніше голова політсили Олександр Корнієнко казав, що у «Слузі Народу» є догани різного рівня, зокрема, тимчасове відлучення від участі в ухваленні рішень у партії, тобто блокування права голосу на кілька місяців. Однак яку саме догану зрештою оголосили Тищенку, Арахамія не уточнив.

Нагадаємо, 18 квітня народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко під час локдауну в Києві організував вечірку в ресторані одного з готелів з нагоди дня народження своєї дружини. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення карантинних вимог.

Проте глава «Держпродспоживслужби» Києва Олег Рубан зазначив, що штраф за вечірку під час локдауну платитиме адміністрація ресторану та готелю, де відбулося святкування. А от сам Тищенко може відповідати «тільки як людина».