У ДБР спростували інформацію про арешт активів «Прямого» та «5 каналу»

У Державному бюро розслідувань спростували інформацію про арешт активів телеканалів «Прямий» та «5 канал», про який напередодні заявили у політичній силі п'ятого президента Петра Порошенка «Європейська солідарність».

Про це йдеться у повідомленні ДБР.

Там вказали на розповсюдження неправдивої інформації про нібито накладення арешту на активи телеканалів «Прямий» та «5 канал», власником яких є медіахолдинг «Вільні медіа».

Це, мовляв, не відповідає дійсності, оскільки арешт на корпоративні права на ці канали та їхні активи не накладався. Жодних обмежень діяльності засобів масової інформації не вводили, стверджують у ДБР.

«Арешт накладений винятково на майно, корпоративні права, власником яких, згідно з відповідними державними реєстрами, є п’ятий президент України, повноваження якого припинені», — пояснили правоохоронці.

Там наголосили, що рішенням суду заборонено лише відчужувати арештоване майно, що не перешкоджає власнику користуватись іншими правами.

Як раніше повідомила політична партія «Європейська солідарність», Печерьский районний суд Києва заарештував активи «Прямого» та «5 каналу». Там наголосили, що канали не належать Петру Порошенку, а рішення пов'язали із «прагненням покласти край свободі слова» та «унеможливити будь-яку критику влади в інформаційному просторі».

Нагадаємо, 6 січня стало відомо, що Печерський районний суд Києва прийняв рішення накласти арешт на майно Петра Порошенка. Під арешт потрапили квартири політика у Вінниці та Києві, садиба в Козині, що на Київщині, земельні ділянки, а також акції у низці приватних компаній.