У ДБР вважають, що рішення суду щодо запобіжного заходу Порошенку не забезпечить "його належної поведінки"

У Державному бюро розслідувань вважають, що рішення Печерського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України, лідеру опозиції Петру Порошенку не забезпечить "належної поведінки підозрюваного", тому у сторони обвинувачення є всі підстави для його апеляційного оскарження.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У Бюро наголосили, що в ухвалі щодо обрання запобіжного заходу слідчий суддя констатував законність та обґрунтованість підозри Петру Порошенку у кримінальних правопорушеннях, які йому інкримінують.

Крім цього, суд зобов'язав п'ятого президента:

  • прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду;
  • не відлучатися з міста Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

"Вважаємо, що рішення суду щодо обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України є таким, що не забезпечить належної поведінки підозрюваного Петра Порошенка, а тому у сторони обвинувачення є всі підстави для його апеляційного оскарження", - наголосили у ДБР.

Нагадаємо, 19 січня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Петру Порошенку у справі про закупівлю вугілля з окупованих територій Донбасу у вигляді особистого зобов'язання.