У МВФ відреагували на рішення КСУ щодо скасування електронного декларування

Міжнародний валютний фонд вважає, що електронне декларування не потрібно скасовувати в Україні.

Про це йдеться у відповіді на запит Укрінформу.

МВФ відзначили запровадження в Україні системи підзвітності державних чиновників через е-декларування важливим елементом двосторонньої взаємодії.

«Запуск комплексної електронної системи доступу до інформації про активи та доходи високопосадовців у 2016 році був і залишається критично важливим кроком уперед в боротьбі з корупцією, і його не потрібно скасовувати», - зауважили у МВФ.

Крім того, Фонд закликав посилити ефективність всіх антикорупційних органів у державі, бо найважливішим елементом взаємодії МВФ з Україною впродовж останніх років залишається створення ефективної антикорупційної бази.

«Підтримка та посилення ефективності всіх антикорупційних інституцій в Україні є ключовим фактором для розгортання більш потужного та рівного зростання, а отже, є важливим зобов'язанням за програмою, підтриманою МВФ», - зауважується у відповіді.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.