У МЗС прокоментували участь Кравчука в етері російського телеканалу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував спілкування глави української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кравчука з ватажком так званої «ДНР» в етері російського пропагандистського телеканалу.

Про це міністр заявив на спільній зі словацьким колегою Іваном Корчком пресконференції в Києві.

Кулеба підкреслив, що Кравчук є першим президентом України і дуже гідно представляє українські інтереси в ТКГ, а недавно так само гідно робив це під час брифінгу Ради Безпеки ООН щодо стану виконання Мінських домовленостей.

«Тому питань щодо його принциповості та патріотичності його позицій бути не може. Але сам його історичний статус, його роль в здобутті незалежності України дозволяє йому робити трохи більше, ніж будь-якому посадовцю, в тому числі, під час різних телеефірів», - сказав Кулеба.

Глава МЗС додав, що його позиція з цього приводу відома - він не бере участі в подібних пропагандистських заходах.

«Але ще раз підкреслюю, що сама фігура Леоніда Кравчука дозволяє йому робити трохи більше, ніж іншим, - зауважив міністр.

Як раніше повідомлялося, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук недавно брав участь в етері російського «Першого каналу», під час якого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін відверто заявив про намір «поступово інтегрувати окуповані території в Росію».