У Раді зареєстрували постанову про звільнення Шкарлета з посади глави МОН

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови №4525 про звільнення Сергія Шкарлета з посади міністра освіти та науки України, якого призначили на цю посаду 17 грудня.

Відповідний документ передали на розгляд керівництву 18 грудня, йдеться на сайті Ради.

Ініціаторами проєкту стали 9 депутатів від «Європейської солідарності» та «Голосу».

Тексту постанови поки немає на сайті парламенту, але раніше його оприлюднював у Facebook депутат від «Європейської солідарності» Володимир Ар'єв.

Зазначається, що депутати просять звільнити Шкарлета з посади тому, що за час, поки він був виконуючим обов'язки міністра освіти, «суттєво погіршився стан та показники діяльності у відповідних сферах».

Також депутати згадують, що у наукових роботах новообраного міністра знаходили плагіат та були прояви «академічної недоброчесності під час захисту дисертацій у Чернігівському національному технологічному університеті», який упродовж декількох років очолював Шкарлет.

Ініціатори документу кажуть, що будуть вимагати розглянути постанову на пленарному засіданні у січні 2021 року.

Як раніше повідомлялося, фракція партії «Голос» заявила, що оскаржуватиме призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки України, бо під час голосування мало місце кнопкодавство з боку депутатів від «Опозиційної платформи — За життя».