У разі ескалації Україна може попросити допомоги у британських військових - Пристайко

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що у разі ескалації ситуації навколо України Київ може запросити британських військовослужбовців на наші території.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"Є плани, що розробляються. Глибина їх деталізації завжди вимагає більше і більше роботи. Але наразі стан невизначеності. Бачите, Росія створює цей туман війни, просто використовуючи як важіль у переговорах. Наше завдання і наших партнерів — відокремити правду від загрози і зрозуміти, наскільки реальна небезпека, щоб дипломатичними методами не дозволити розпочатися активній фазі війни", - сказав Пристайко.

За його словами, це можуть бути переговори та компроміс, з іншого боку, це може бути жорстка позиція та підтримка зброєю, політична підтримка наших партнерів.

"Наприклад, учора мене запитали, чи запросимо ми втрутитися партнерів, таких як Британія, реальними солдатами на українській території, з огляду на те, що нам загрожують збройні сили значно більше, ніж наші. Я відповів: якщо загроза буде реальною, якщо буде початок активних дій, ми проситимемо все, що завгодно, включаючи британських військовослужбовців на наші території", - зазначив Пристайко.

Як раніше повідомлялося, Велика Британія відправила до України близько 30 військових спецзагонів та дві тисячі одиниць протитанкової зброї на тлі можливої ​​загрози вторгнення Росії.