У РНБО анонсували нові санкції проти нардепів

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) планує на найближчих засіданнях оголосити про засосування нових санкцій, зокрема до народних депутатів.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в етері програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Він заявив, що українська влада збирається повернути у власність «все, що поцупили з 1991 року».

«Я коли минулого разу сказав, що далі буде, повірте ㅡ далі буде. Далі будуть офшори, власність... Більше того, я можу сказати: усі депутати, у яких статки в 300-400 мільйонів, люди добрі, де ви це взяли? Ви жодного разу не працювали у бізнесі»,ㅡ сказав Данілов.

Він також анонсував, що на наступному засіданні РНБО будуть обговорювати питання санкцій щодо депутатів та повернення у власність держави українських надр.

«Це буде окрема ситуація», - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти депутата «Опозиційної платформи - За життя» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, низки громадян РФ, а також проти дружини ще одного нардепа ОПЗЖ Тараса Козака Наталії Лавренюк.

Сам же Козак потрапив під санкції разом із трьома телеканалами «112 Україна», NewsOne та ZIK ще 2 лютого через фінансування каналів державою-агресором, а також через безпосередній зв'язок з терористичними організаціями, що оперують на окупованих територіях України.