У САП підписали підозру заступнику глави Офіса президента Татарову

Виконувач обов'язків очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук підписав підозру заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову.

Про це повідомляє Українська правда.

Зазначається, що підозру мають вручити 18 грудня. 

Наразі детективи НАБУ отримали право на затримання Татарова та проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

Сам Татаров теж відреагував на підписання йому підозри.

«У зв'язку з публікаціями в ЗМІ про наміри вручити мені підозру, ще раз заявляю свою публічну позицію. Ситник – це визнаний винним судом в корупції функціонер і державний злочинець, який зводить особисті рахунки. Я пройду цей шлях, доведу свою невинуватість і гідно відповім», - наголосив він у Telegram-каналі.

Також висловився в Facebook інший заступник керівника ОП Андрій Смирнов.

«Кримінальний процесуальний кодекс це не посібник по PR, а будь-які дії органу досудового розслідування та процесуального контролю мають відповідати закону і не створювати враження про зведення особистих рахунків між окремими людьми», - написав він.

Як раніше повідомлялося, 1 грудня слідчі НАБУ оголосили підозри у справі про квартири Нацгвардії про підроблення експертизи, що мала встановити справжню різницю у вартості між квартирами, які повинна була отримати Нацгвардія та на які вона «обмінялась».

Підозри одержали два з трьох фігурантів, зокрема ексдепутат Максим Микитась і посадовець МВС Костянтин Дубонос. Третім підозрюваним мав стати Татаров, який раніше працював в «Укрбуді».

Зокрема ім'я Татарова називав в інтерв'ю «Суспільному» директор НАБУ Артем Ситник. Він заявив, що в розпорядженні Бюро є листування Олега Татарова з іншими фігурантами справи щодо квартир Нацгвардії.

Нагадаємо, колишнього народного депутата та забудовника Максима Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму 81 мільйону гривень. Зокрема, ще на початку 2000-х років його компанія-забудовник отримала земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва, в обмін на 50 квартир і 30 паркомісць у новозбудованому ЖК для Нацгвардії. Проте у 2016-2017 роках Нацгвардія і компанія-забудовник підписали додатковий договір, згідно з яким військові отримали 65 квартир у будинку, але не у центрі столиці, а на околиці Києва. Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 млн грн менша за ту, в яку оцінили квартири, що їх мала отримати Нацгвардія.