У "Слузі народу" не проти поставки в Україну російської вакцини від COVID-19

Народний депутат від владної партії «Слуга народу» Олександр Качура вважає, що Україна зобов'язана закупити російську вакцину проти коронавірусної інфекції для порятунку життів українців, якщо препарат пройде всі перевірки та буде запущений в масове виробництво.

Про це він заявив в етері телеканалу Newsone.

«Якщо російська вакцина покаже свою ефективність, будуть рекомендації відповідні, ми будемо зобовʼязані закуповувати, я вважаю», — сказав Качура.

Він також додав, що частина фракції "Слуга народу" «закидає його камінням» за такі слова.

На такі слова українського депутата позитивно відреагував російський політик, глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає «ТАСС».

«Ці слова разюче відрізняються від заяви президента Зеленського, який говорив про можливість придбання вакцини тільки у західних партнерів. Для депутата від партії "Слуга народу", слава Богу, інтереси людей вище за інтереси геополітики. Для лідера цієї партії, пана Зеленського, судячи з усього, навпаки. І це не може не викликати жалю, так само як і розчарування в нинішньому українському президентові, який так і не став президентом всіх громадян України», - зазначив Косачов.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат, глава партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук під час зустрічі з Путіним у Москві заявив, що вакцинував себе і сім’ю російською вакциною від COVID-19 та попросив вакцину й для України, назвавши її «найдієвішим засобом у боротьбі з коронавірусом».