У «Слузі народу» пояснили, чому фракція не голосувала за скасування карантинних обмежень у вихідні дні

У владній партії «Слуга народу» не бачать юридичного сенсу в постанові про скасування «карантину вихідного дня», тому не підтримали документ.

Про це розповіла заступниця голови політсили Євгенія Кравчук у коментарі РБК-Україна.

За її словами, скасування карантину - це прерогатива уряду, а депутати не можуть скасувати рішення Кабміну.

«Тільки він (уряд, - ред.) сам може змінити своє рішення. Але для товариства це був би хибний сигнал, що вже на наступних вихідних не буде обмежень. А якщо Кабмін не скасовує карантин, то до людей буде приходити поліція зі штрафами та протоколами», — пояснила вона.

Комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики вже звернувся до уряду, щоб той забезпечив компенсацію втрат для підприємств зі сфери культури, туризму та креативних індустрій.

Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада України не підтримала проєкт постанови щодо скасування запровадженого Кабінетом міністрів «карантину вихідного дня». За скасування проголосували 149 депутатів із 226 необхідних.

Утрималися від підтримки постанови навіть ініціатори законопроєкту Давид Арахамія та Олександр Корнієнко від «Слуги народу».

Відповідний проєкт постанови ініціювали: віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк, депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, представники «Слуги народу» Олександр Корнієнко та Давид Арахамія, депутат від «Опозиційної платформи ㅡ За життя» Юрій Бойко та Ірина Геращенко від «Європейської солідарності».