У «Слузі народу» розповіли, як можуть покарати Тищенка за вечірку

Ситуацію з народним депутатом від партії «Слуга народу» Миколою Тищенком, який влаштував вечірку під час локдауну у Києві, розглядатиме політична рада політсили у травні.

Про це голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко сказав під час засідання Погоджувальної ради 26 квітня, передає Укрінформ.

«Я звернувся до політичної ради нашої партії, яка під час засідання у травні має розглянути ситуацію, що склалася з Миколою Тищенком, і оголосити заходи, які партія може застосувати щодо нього. Політрада буде розбиратися. Я не є її членом, але, якщо мене запитають, я запропоную певні рішення. У нас є догани різного рівня, зокрема, тимчасове відлучення від участі у прийнятті рішень, тобто на кілька місяців блокується право голосу. Як на мене, це суттєве покарання для учасника керівного органу партії», - сказав Корнієнко.

Він також нагадав, що у четвер, 22 квітня, відбулося засідання фракції, на якому, зокрема, розглядалося питання Тищенка.

«За результатами засідання фракція не дійшла до системного рішення, але пропонувалися різні заходи, які пан Микола може здійснити. Він ще є членом партії, є членом керівного органу партії, Національної ради громад», - зазначив Корнієнко.

Нагадаємо, 18 квітня народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко під час локдауну в Києві організував вечірку в ресторані одного з готелів з нагоди дня народження своєї дружини. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення карантинних вимог.

Проте глава «Держпродспоживслужби» Києва Олег Рубан зазначив, що штраф за вечірку під час локдауну платитиме адміністрація ресторану та готелю, де відбулося святкування. А от сам Тищенко може відповідати «тільки як людина».