У «Слузі народу» заявили, що ігноруватимуть телеканали «Україна» та «Україна 24»

У партії «Слуга народу» вирішили ігнорувати телеканали українського олігарха Ріната Ахметова «Україна 24» та «Україна», бо «вони перетворились на відверто пропагандистські».

Про це повідомила речниця політсили Юлія Палійчук у Telegram-каналі.

«Протягом останніх місяців телеканали «Україна-24» і «Україна» перетворились на відверто пропагандистські «ДТЕК-24» і «Олігарх». Це очевидно. Безумовно, ми поважаємо право власника вільно розпоряджатися своєю власністю у законний спосіб. Ми поважаємо і право будь-якого медіа на незалежність редакційної політики. Але ніколи не погодимось з використанням телеканалів й журналістів для шантажу держави і суспільства задля лобіювання бізнесових та політичних інтересів власників», — написала речниця.

У партії звинуватили ці канали у «системному та навмисному розповсюдженні фейків», «публічних безпідставних образах тих, хто заважає олігарху», «відвертих маніпуляціях», а це все є «яскравими проявами тієї олігархічної системи, з якою бореться команда президента».

«Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались тільки проплачені або зманіпульовані у корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива», — заявили у партії.

Водночас там переконують, що політсила й надалі залишиться відкритою для будь-яких ЗМІ, які працюють незалежно та збалансовано.