У справі розстрілів на Майдані допитали ексспікера Ради Парубія

Суд у справі про розстріли на вул. Інститутській у Києві під час подій Революції Гідності допитав колишнього спікера Верховної Ради України Андрія Парубія як свідка. Судове засідання транслювали на YouTube-каналі «Судова влада України».

Колишнього главу парламенту допитували близько 3 годин. Парубій зазначив, що загальну координацію учасників Революції Гідності здійснювали Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Олександр Турчинов. Вони вели перемовини та відповідали за контакти з владою.

На питання, хто фінансував Майдан, Парубій відповів: «Український народ». Він зазначив, що були скриньки для пожертв, вміст яких публічно підраховували, після чого вирішували, що витратити на харчування.

За словами Парубія, йому невідомо, чи фінансувала протести партія «Батьківщина» та скільки грошей загалом витратили. Також ексспікер додав, що не бачив у протестувальників зброї, бо це була мирна акція.

Парубій заявив, що не знає, хто постачав компоненти для «коктейлів Молотова», а також додав, що протестувальники займали адміністративні будівлі, щоб мати, де відпочити.