У ТКГ не домовилися про «великоднє перемир'я» - Арестович

Учасникам Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з Донбасу поки не вдалося узгодити текст документа про введення «великоднього перемир'я», проте вони підтвердили необхідність продовжувати консультації щодо узгодження документа.

Про це заявив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, передає «Інтерфакс-Україна».

«Усі сторони погодилися з необхідністю встановити "великоднє перемир'я". Було запропоновано два тексти документа - український і російський. Але не вдалося нам поки домовитися щодо остаточного тексту, тому що є чутливі формулювання. Потрібен час, щоб їх добре продумати. Проте сторони домовилися продовжувати консультації та знову підтвердили ідею про встановлення "великоднього перемир'я"», - зазначив речник.

За словами Арестовича, «узгодження тексту перемир'я в ТКГ тривало 6 годин і було дуже конструктивним».

Він додав, що «консультації про необхідність дотримання режиму припинення вогню і «великоднього перемир'я» тривають на рівні політичних радників нормандського формату, а також поточного тижня на рівні ТКГ і підгрупи з безпеки, що дає надію на позитивне рішення щодо встановлення перемир'я».

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи відбудеться 19 квітня.

Нагадаємо, 26 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Тристороння контактна група майже завершила узгодження «великоднього перемир'я» на Донбасі.

«Я вважаю, що ми вже на фініші цього узгодження. Засідання Тристоронньої контактної групи, передусім робочої групи з питань безпеки, буде продовжуватися 27 квітня. Мені здається, всі сторони вже все погодили. Але не погодили лише документальне формулювання цієї згоди. Ми дуже цього прагнемо. Дуже хочеться, щоб на Великдень не було пострілів, не було смертей. Для цього українська сторона вже все зробила», - підкреслив тоді Зеленський.