У ТКГ обмінялися оновленими списками розшукуваних осіб

Невирішені процедурні питання в черговий раз не дозволили політичній робочій групі Тристоронньої контактної групи провести формальне засідання в середу, 21 липня.

Про це йдеться в повідомленні спеціальної представниці діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Гайді Ґрау за підсумками зустрічі ТКГ 21 липня.

"Невирішені процедурні питання знову не дали змоги політичній робочій групі провести формальне засідання. Під час неформальних консультацій знайти конструктивне рішення і відновити роботу, долаючи політичні розбіжності, а також виконуючи доручення ТКГ, не вдалося", - заявила Ґрау.

Вона повідомила, що учасники гуманітарної робочої групи обмінялися оновленими списками розшукуваних осіб і обговорили "процесуальну очистку" стосовно звільнених.

За словами Ґрау, вкотре не вдалося досягти прогресу в питанні відкриття нових пунктів пропуску у Золотому і Щасті Луганської області. Остання частина дискусії в цій групі була присвячена темі зниклих безвісти.

"Економічна робоча група обговорила широкий спектр питань: водопостачання, пенсійні виплати, інспекція МАГАТЕ в окремих районах Донецької і Луганської областей. Особливу увагу було знову приділено питанням екології. Зокрема, вдалося просунутися в дискусії про створення експертної групи з дослідження ситуації в затоплених шахтах уздовж лінії зіткнення", - заявила спецпредставниця.

Вона також нагадала, що засідання ТКГ 21 липня було останнім для неї як спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі.

"Мій наступник посол Мікко Кіннунен вступає на посаду 1 серпня. Я бажаю йому плідної роботи і великих успіхів", - заявила Ґрау.

Нагадаємо, на початку липня стало відомо, що послиня Гайді Ґрау вже цього літа залишить посаду спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі.