У ТКГ заявили, що ні за яких умов російських миротворців на Донбасі бути не може

Питання введення російських миротворців на Донбас не обговорюється.

Про це розповів радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в етері каналу "Україна 24".

"Я можу запевнити вас офіційно, що в жодному варіанті ніяких російських миротворців там бути не може. Єдине, що може бути – що певний час працюватимуть в рамках СЦКК, наприклад, спільні групи ОБСЄ, українських офіцерів і російських офіцерів, так було з 2014 року, які у якості спостерігачів є продовженням спостережної місії у ТКГ, вважайте", - сказав радник.

За словами Арестовича, це єдиний випадок, коли росіяни можуть офіційно бути присутніми на Донбасі.

Він додав, що інформацію про можливе введення миротворців поширює Росія, аби посіяти паніку серед українців.

"Ніхто це не лобіює і не розглядає навіть в якості жарту. Це інформаційний супровід, росіяни вкидають різні версії, щоб посіяти паніку серед народу України, який, скажімо так, ще не зовсім вміє протистояти інформаційній агресії та дуже швидко реагує на будь-яку зраду. Ця "зрада" робиться спеціально, щоб здійснювати тиск на населення. І щоб опозиція тиснула на членів делегації та на президента України", - прокоментував Арестович.

Нагадаємо, глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук повідомив, що Україна підготувала "План спільних кроків" для ТКГ, який містить пропозицію про повне припинення воєнного конфлікту та демілітаризації ОРДЛО, щоб створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.