У «Європейській солідарності» вважають, що до розслідування про «зв'язки» Порошенка та Медведчука причетний Офіс президента

У партії «Європейська солідарність» запевняють, що до розслідування журналістів Bihus.Info про «зв'язки» п'ятого президента України Петра Порошенка та народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Віктора Медведчука причетний Офіс президента.

Про це повідомили у пресслужбі «Європейської солідарності», передає Громадське.

Там запевняють, що Порошенко та Медведчук не розмовляли на ті теми, про які дискутують «якісь голоси» на записах Bihus.info.

«Оприлюднені в понеділок нові "розмови" Медведчука злиті "розслідувачам" явно з Офісу президента», - наголосили в партії.

Також у «ЄС» вважають, що Офіс президента займається чорним піаром із нав'язування суспільству думки про нібито зв'язок Медведчука з Порошенком. У такий спосіб, кажуть у партії, ОП хоче «дискредитувати головну проєвропейську опозиційну силу».

«Аналіз висловлювань спікерів Офісу президента, "Слуг народу" та пулу експертів і блогерів Банкової не залишає жодних сумнівів, що насправді Зеленський бореться не з Путіним і Медведчуком, а з Порошенком», - зазначили у «Європейській солідарності».

Крім того, у політсилі розповіли, що Порошенко неодноразово заявляв, що використовував статус Медведчука як неформального представника Путіна з питань звільнення заручників.

Також в «ЄС» запевняють, що Порошенко використовував Медведчука для переговорів з Москвою, щоб виграти час перед повною відмовою від російського газу та електрики у 2015 році. 

«Інші теми й питання в комунікаціях з Медведчуком ніколи не порушувалися», - заявили в партії.

Як раніше повідомлялося, 17 травня журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.Info оприлюднили записи про зв'язки Віктора Медведчука з Петром Порошенком, бойовиками та російськими чиновниками. Водночас своїх джерел отримання записів у виданні не розкривають. 

Із записів випливає, що вже з червня 2014 року Медведчук «прописався» в Адміністрації тодішнього президента й вів переговори з бойовиками від її імені.

У Bihus.Info вважають, що роль переговорника з бойовиками Медведчуку визначили в Кремлі, однак українська влада не заперечувала. З Порошенком, за словами кума Путіна, він зустрічався, бувало, і ввечері, і вночі. Крім того, Медведчук у розмовах запевняв, що здатен впливати на президента України.