У Зеленського готуються до прямих переговорів з бойовиками на Донбасі, виводячи Росію з-під санкцій – Ірина Фріз

Призначення першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі означає, що так звану ТКГ готують до прямих перемовин безпосередньо з ОРДЛО. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська солідарність» Ірина Фріз в етері телеканалу «Прямий», передає політсила.

«Призначення першого президента, який у 2007 році балотувався разом з Медведчуком від блоку «Не Так!», який виступав категорично проти євроатлантичної інтеграції тоді, європейської інтеграції, який достатньо якісно використовує зараз в риториці до свого призначення московські наративи стосовно подій, які відбуваються в державі, з моєї точки зору означає, що так звану тристоронню контактну групу готують до прямих перемовин безпосередньо з ОРДЛО», – наголосила Фріз.

На її думку, цю підготовку до таких переговорів здійснює чинна влада: «Бо вони всі мають директиви, які мають використовувати ведення того чи іншого засідання, в тому чи іншому форматі в рамках ТКГ».

«З огляду на це, ситуація виглядає достатньо загрозливою. Тому що, якщо ми йдемо на прямі переговори з ОРДЛО і виводимо за рамки Російську Федерацію як учасника перемовин – це означає, що РФ вийшла з конфлікту», – застерегла депутатка.

Ірина Фріз підкреслила, що в цій ситуації спроба росіян подати для світу, що все, що відбувається в Україні протягом останніх шести років як громадянський конфлікт набуває реальної можливості.

«З моєї точки зору, це не просто хибне рішення про призначення Кравчука, а це загрозливе рішення для незалежності нашої держави надалі», – додала вона.

Представниця «Європейської солідарності» зазначила, що потрібно пам’ятати, що Росія буде завжди намагатися позбавити Україну незалежності, суверенітету і повернути у свій протекторат. Саме це підтверджують і останні події, які відбуваються у РФ – так званий безстроковий наказ Путіна про призов всіх із запасу, зміни до так званого закону РФ «Про екстремізм», яким вона фактично легалізувала анексію Криму, навчання «Кавказ -2020».

За її словами, зараз президент Зеленський діє і погоджується на виконання більшість вказівок, які є вимогами офіційного Кремля.

«Але ми маємо бути свідомі того, що ми завжди повинні бути готові дати відсіч. Якщо ми лише раз почнемо вірити в те що наш північний сусід є нашим так би мовити партнером як мінімум, бо до «братерства» вже точно, я сподіваюся, не дійде – ми втратимо пильність і втратимо державу», – зауважила депутатка.