У Зеленського прокоментували заяву Великої Британії про плани Кремля встановити в Україні проросійського лідера

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що оприлюднена Великою Британією інформація щодо планів Кремля встановити в Україні проросійського лідера не має нічого такого, чого українці не знали про частину політичного спектра в Україні. 

Про це він сказав в інтерв'ю ВВС News Україна.

Подоляк зазначив, що не сумнівається, що Велика Британія добре розуміє, що відбувається в Україні. За його словами, Росія ще з 2014 року використовувала у своїх інтересах частину хоча і маргінальних, але все ж таки існувавших політичних і громадських структур, діячів.

Радник додав, що у 2014-2019 роках ця частина політичного спектра не тільки не зникла, але й посилилась.

«Прізвища таких осіб, як Медведчук, Мураєв, інші подібні, — це доволі небезпечна спадщина каденції Порошенка і тих помилкових кроків, які він зробив в політичній роботі... Просто порівняйте: де зараз Медведчук і де він був в 2018 році», — зазначив Подоляк.

Він також прокоментував заяву Мураєва, що той перебуває під санкціями РФ. Радник вважає, що їх ввели не через боротьбу за незалежність України, а через конкуренцію з Медведчуком.

«Яка ситуація зараз у відносинах між Мураєвим і Росією і чи збирався Мураєв стати новим "Аксьоновим" — має бути відповідь від правоохоронців», — резюмував Подоляк.

Нагадаємо, 22 січня Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що Російська Федерація має план встановити в Україні проросійське керівництво. Як потенційний кандидат розглядається колишній народний депутат України Євген Мураєв.